Pages

Donnerstag, Februar 21, 2019

Uitvaartverzekeraar Ardanta opnieuw verwikkeld in voorwaardenconflict

amweb

Op een uitvaartverzekering in natura uit 1966 staan wellicht diensten vermeld die enkele decennia later niet meer op een wensenlijst staan. Op de uitvaart van een vrouw die in 2016 overleed, werd er zo van een aantal verzekerde diensten geen gebruik gemaakt. Uitvaartverzekeraar Ardanta crediteerde de bijbehorende bedragen op de factuur, maar volgens de echtgenoot van de overledene voor een veel te laag bedrag. De Geschillencommissie deelde de mening van de consument niet.


De uitvaartverzekering was halverwege de jaren zestig afgesloten bij de Nederlandse Begrafenis Verzekering, de rechtsvoorganger van Ardanta. Op het polisblad worden onder meer de volgende diensten vermeld: “Onder een Rooms Katholieke Uitvaart verzorgd door de Nederlandse Begrafenis Verzekering wordt verstaan: Een gezongen Heilige Mis van Requiem zoals in de woonplaats van verzekerden gebruikelijk is, lijkkist volgens bestaand model, lijkauto, […], twee volgauto’s, 6 dragers, 50 rouwbrieven met porti, 100 bidprentjes, […].”

Factuur

Na de uitvaart stuurt de uitvaartverzorger een factuur waarop enkele zaken gecrediteerd zijn. Onder andere de Heilige Mis is niet gezongen (€ 369), volgauto’s zijn niet ingezet (€ 210) en er waren geen dragers (€ 152).  Er blijft een factuur openstaan van € 1.284. De consument is het daar niet mee eens. Zijn belangrijkste grief is het meten met twee maten wat betreft de tarieven van niet-afgenomen diensten. Op de website uitvaart.nl zag hij dat twee volgauto’s gemiddeld € 500 kosten en dat je voor zes dragers € 900 moet rekenen.
Op de nota zijn de gunstige tarieven die afgesproken zijn tussen verzekeraar en uitvaartverzorgers gecrediteerd op de commerciële tarieven die hijzelf moet betalen. Bovendien vindt de consument dat hij heeft moeten betalen voor zaken die eigenlijk verzekerd moesten zijn. Er staat volgens hem nergens dat er slechts één rouwbezoek mag worden afgelegd, hij moest betalen voor vier bezoeken (€ 200). Bovendien kreeg hij onverwacht een toeslag van € 100 voor in kleur gedrukte bidprentjes.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.